WaSH 2018

Metsästäville naisille suunnattu kansainvälinen konferenssi huipentui karhujahtiin.
- Tällä kertaa saalista ei saatu, mutta kokemus oli ainutlaatuinen, sillä monissa Euroopan maissa karhua ei metsästetä, Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari kertoo.

Yli 70 metsästävää naista eri puolita maailmaa kokoontui Ilomantsiin 17.–20.8. Neljättä kertaa järjestettävän Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssin aiheena oli Nainen ja karhu – menneisyydestä nykyaikaan.

Konferenssi järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa. Osallistujia saapui kymmenestä maasta. Ensi kertaa mukana oli osallistujia myös Kroatiasta ja Puolasta. Suurempia ryhmiä saapui muun muassa Hollannista, Unkarista ja Tšekeistä.

WaSH-konferenssin taustalla on kansainvälisen riistansuojeluneuvoston (CIC) naisten toimintaa koordinoiva Artemis-työryhmä. Konferenssi toimii metsästävien naisten ajankohtaisten asioiden foorumina sekä verkostoitumistapahtumana.

Mukana oli myös Satakunnan piirin edustaja. Hyviä keskusteluja ja yhteistyön eteenpäin viemistä mm. susiasioissa tehtiin voimakkaasti.