Tiedotteet

Tiedotteet

SML:n Satakunnan piirin tiedote 4.12.2020

Klikkaa allaoleva linkkiä niin saat tiedotteen PDF muodossa:

Tiedote%20202012.pdf

Vuosi lähestyy loppuaan, koronatilanne pahenee Satakunnassa. Uusia rajoituksia on tulossa lisää, kuten jo aikaisemmin ilmoitin piirin järjestämät koulutukset ym. tilaisuudet on peruttu tältä vuodelta. Suunnitelmia tehdään tulevalle vuodelle, mutta niihin palataan myöhemmin.  Onneksi hirvieläinjahti on viety koronasta huolimatta hyvään vaiheeseen, vielä on otettava loppukiri, että saadaan kaikki luvat käytettyä.

Susiasiassa edetään, aloite on jätetty eduskuntaan ja nyt odotellaan, että päästäänkö ensi syksynä kannanhoidolliseen metsästykseen. Nyt tulee olemaan erittäin tärkeää, että saadaan kerättyä joka susireviiriltä ulostenäytteitä riittävän paljon DNA-tutkimusta varten. Näillä näytteillä pystytään osoittamaan susien todellinen määrä. Kootkaa seuroistanne ryhmä henkilöitä, jotka tulevat keräämään näytteitä aina kun se on mahdollista. Näytteitä kerätään yhteistyössä Suomen Riistakeskuksen kanssa. Piirin yhdyshenkilönä näissä asioissa on Tapio Vähätalo, Kankaanpäästä. Tapion yhteystiedot:

Puh n:o 0400 764871         sähköposti: vahataloatdnainternet.net

Tähän asiaan palataan lähiaikoina myös Liiton puolelta.

Etelä-Suomessa on käynnistymässä myös ”Mökkiläisten pienpetohanke”, jolla kannustetaan mökkiläisiä pienpetopyyntiin yhdessä metsästysseurojen kanssa. Hankkeeseen osallistujille on luvassa mm. pienpetopyyntiin tarvittavia loukkuja ym. Tähänkin asiaan palataan lähiaikoina.

Suomen Metsästäjäliitto täyttää ensi vuonna 100-vuotta, vuoden aikana tulee olemaan erilaisia tapahtumia ym. näistä löytyy tietoa Liiton kotisivuilta. Juhlavuoden kunniaksi seurojen kannattaa myös tarkistaa onko kaikki ansioituneet saaneet ansiomerkit.

Myös piirin sisällä on tapahtunut, piirihallitus valitsi uudeksi toiminnanjohtajaksi Janne Saarisen, Raumalta. Hän on aloittanut tehtävässä joulukuun alussa.

Koulutus- ja riistanhoitoasioissa sekä nuorisoasioissa voitte olla yhteydessä toimikuntien puheenjohtajiin:

Arttu Huhtanen                                                               Mikko Koivisto
Koulutus- riistanhoito tmk pj.                                          Nuorisotoimikunta pj.
puh.044 3080590                                                         puh. 044 5787414
Sähköposti:  arttu.huhtanenatatcowork.com                Sähköposti: mikko.koivistoatkankaanpaa.fi

Aina voitte olla myös yhteydessä piiriin, mikäli tarvetta ilmenee. Tässä yhteystietomme:

Juha Kuusisto                                                                Janne Saarinen
puheenjohtaja                                                                toiminnanjohtaja
puh.050 5555990                                                           puh. 040 5901039
sähköposti: juha.kuusistoatkuusistogroup.com            sähköposti: janne.saarinenatmetsastajaliitto.fi 

Jättäessäni va toiminnanjohtajan tehtävät uudeksi toiminnanjohtajaksi valitulle Janne Saariselle haluan kiittää teitä kaikkia hyvästä yhteistyöstä jo siinä pitkässä jaksossa, kun olin toiminnanjohtajana sekä tästä väliaikaisesta jaksosta tämän syksyn aikana. Olen vuosien saatossa saanut paljon uusia ystäviä ja tutustua Satakunnan alueella toimiviin metsästysseuroihin. Toivotan onnea Jannelle hänen uudessa tehtävässään. Seuraavat tiedotteet toimittaakin sitten Janne.

Kiitos!

Terv. Reijo Holmi
Hyvää jahtikautta, pysytään terveenä!
SML:n Satakunnan piiri ry

 

SML:n Satakunnan piirin tiedote 29.10.2020

Tämä vuosi on mennyt pitkälti koronan merkeissä, piirin toiminnassakin on pidättäydytty kaikista tapahtumista ja koulutuksista. Loppuvuodenkaan aikana ei piiri järjestä mitään koulutuksia. Liiton järjestämät kokoukset on pidetty pääosiltaan skype-kokouksina, myös marraskuun lopulla oleva syysliittokokous pidetään etänä. Katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan, onko silloin mahdollisuuksia järjestää koulutuksia tai muita tapahtumia. Myös seurojen järjestämiä peijaisia on syytä välttää ja järjestää maanomistajien muistamiset muulla tavalla.

Suomen Metsästäjäliitto on antanut Korona-ohjeita eri tilanteisiin, näitä ohjeita löydät liiton sivuilta osoitteesta: https://metsastajaliitto.fi/uutiset/korona

Käykää lukemassa ohjeita.

Tämän syksyn jahtikausi on hyvässä vauhdissa, kaksi ikävää tapahtumaa on sattunut jahdin aikana. Muistakaa korostaa jahtipalavereissa turvallisuutta kaikin mahdollisin keinoin.

Piirin uuden toiminnanjohtajan haku päättyi 16.10.2020, hakemuksia tuli toistakymmentä. Piirihallitus piti kokouksen viime viikolla, jossa käytiin hakemukset läpi. Hakijoiden haastattelut on tarkoitus aloittaa ensi viikolla ja tavoite on, että meillä aloittaa uusi toiminnanjohtaja ennen vuodenvaihdetta.

Piirin vuosikokouksessa elokuulla hyväksytty piirin sääntöjen muutos on PRH:ssa hyväksyttävänä.

Aina voitte olla myös yhteydessä piiriin, mikäli tarvetta ilmenee. Tässä yhteystietomme:

Juha Kuusisto                                                               Reijo Holmi
puheenjohtaja                                                               va toiminnanjohtaja
puh.050 5555990                                                          puh. 0400 725928
sähköposti: juha.kuusistoatkuusistogroup.com            sähköposti: reijo.holmiatmetsastajaliitto.fi
 

Hyvää jahtikautta, pysytään terveenä!
SML:n Satakunnan piiri ry

 

SML:n Satakunnan piirin tiedote 8.9.2020

Piirin vuosikokous pidettiin elokuun 16. päivänä Sastamalassa. Kokouksessa oli edustettuna 69 jäsenyhdistystä (seuraa). Paikalla oli myös yksi henkilöjäsen. Kokouksessa käytettävä äänimäärä oli 7624 ääntä.

Piirin uudeksi puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Juha Kuusisto, Raumalta.

Piirihallitukseen tuli pieniä muutoksia, uusina piirihallituksen jäseninä aloittivat Arttu Huhtanen, Huittisista ja Tapio Vähätalo, Kankaanpäästä. Erovuorossa olleista Tomi Heikkilä, Timo Mäkelä, Jyrki Simula ja Veli Suominen valittiin uudelleen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin yksimielisesti Juhani Syrjätie, Kankaanpäästä ja Jouko Väissi, Sastamalasta. Varalle Kalervo Loponen ja Jukka Kangasperko.

Piirin toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti samoin kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon lisättiin kuitenkin kommentti Korona-pandemian aiheuttamista muutoksista.

Piirin jäsenmaksu säilyi edelleen samana kuin edellisenäkin vuonna eli 12,50 €/jäsen ja henkilöjäsenmaksu 35,00 €/jäsen.

Piirin uudet säännöt hyväksyttiin myös yksimielisesti.

Kokouksessa palkittiin myös pienpetoja pyydystäneitä metsästäjiä:

Eniten pienpetoja saivat, nuorten alle 18-vuotiainen sarjassa Juha-Pekka Vähätalo, Kankaanpäästä ja yli 18-vuotiaiden sarjassa Jani Kurvinen, Huittisista.

Arvontapalkinnot menivät Pekka Teinille, Markus Norrgårdille ja Esko Nummelle.

Vuoden seuratoimijaksi piirihallitus oli valinnut Heikki Niemisen, Tyrvään Metsästysyhdistyksestä.

Piirin koulutukset

Kaikki tälle syksylle suunnitellut piirin järjestämät koulutukset on vallitsevan Korona tilanteen vuoksi peruttu. Kun tilanne muuttuu, niin koulutuksiin palataan uudelleen.

Piirin toiminnanjohtajan haku käynnissä

SML:n Satakunnan piiriin ollaan hakemassa uutta toiminnanjohtajaa, josta on hakuilmoitus tämän tiedotteen mukana sekä piirin kotisivuilla ja myös syyskuun lopulla ilmestyvässä Jahti-lehdessä. Toiminnanjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisena toiminnanjohtajana Reijo Holmi uuden toiminnanjohtajan valintaan asti.

Haemme Suomen Metsästäjäliiton Satakunnan piiriin osa-aikaista Toiminnanjohtajaa.

Odotamme että olet kiinnostunut metsästyksestä ja järjestötoiminta on tuttua, hallitset tietojenkäsittelyn perusohjelmat ja pystyt itsenäiseen työskentelyyn. Olet ulospäin suuntautunut ja tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Osa-aikaisuus sopii sinulle ja kotonasi on työhuone, jonne voit tehdä pienimuotoisen toimiston. Tehtävän hoidossa pääset piirin alueella tutustumaan koulutus- ja muiden tilaisuuksien myötä erilaisiin ihmisiin. Tehtävän hoito edellyttää autoa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus palkkatoiveineen viimeistään 16.10.2020 mennessä osoitteeseen reijo.holmiatmetsastajaliitto.fi 
Lisätietoja antaa va toiminnanjohtaja Reijo Holmi puh. 0400 725928 tai puheenjohtaja Juha Kuusisto puh. 050 5555990.